Blog

Majte svoje ruky počas zimy hebké a doprajte im trocha starostlivosti s týmito tipmi, ktoré zabraňujú vysušeniu a popraskaniu.

Chladné počasie môže poškodiť vašu pokožku, vlasy a samozrejme aj nechty. Udržať si zdravé a silné končeky prstov sa ukazuje ako výzva počas chladných dní, pretože takéto počasie môže spôsobiť suché, lámavé nechty, ktoré sú ľahko náchylné na lámanie a infekciu.

Pite vodu

Starostlivosť o telo začína zvnútra a je dôležité piť veľa vody, aby ste si zaistili celkové zdravie. Každý tip na zdravú výživu a krásu začína ôsmimi plnými pohármi vody denne. Voda je čarovná tekutina, ktorá môže pomôcť vyčistiť pokožku a pomôcť hydratovať orgány a posilniť vaše kosti a nechty. Keď sa pokožka a nechty dehydrujú, ochabujú, takže sa tomu môžete vyhnúť pitím dostatočného množstva vody počas dňa.

 

Udržiavajte vlhkosť

Počas zimy sú vaše ruky a tvár jediné časti tela, ktoré sú odhalené. To spôsobuje, že pokožka a nechty sú suché, popraskané a drsné, takže sa o ne postarajte aplikovaním hydratačného krému. Starostlivosť o ruky a nechty by mala byť každodenným zvykom vo všetkých ročných obdobiach. Mali by ste ich hydratovať viac ako raz denne.

 krem

Doprajte si masáž

Masáž rúk nie je len luxus. Je to základný zvyk, ktorý by ste si mali osvojiť, najmä v zime, aby ste podporili prietok krvi. Nezabúdajte preto na svoje ruky a spravte si z masáže každodenný rituál.

 

Lak na nechty

Zima je jednou z najlepších sezón pre módu. Práve vtedy sa môžeme pohrať s tmavšími, atraktívnymi farbami mejkapu a lakov na nechty. Najlepšie je pokúsiť sa vyhnúť odlakovačom na nechty, ktoré obsahujú acetón, pretože sú na nechty príliš drsné.

 

Rukavice

Rukavice nie sú len módnou záležitosťou. Sú tiež prospešné pri ochrane vašich rúk a nechtov pred chladným počasím. Ďalším tipom od dermatológa je umývať riad vždy v rukaviciach.

 

Výber salónu

Chodiť do nechtového salónu je pre nás potešením. Mali by ste vedieť všetko o hygiene a uistiť sa, že personál salónu robí veci správnym spôsobom.

 

Udržujte ruky a nechty čisté a suché

Po umytí rúk si ich dôkladne osušte.