Blog

Jar je ideálny čas na spoznanie nových trendov ako aj na osvieženie si svojho šatníka či štýlu. Poďme sa však spoločne pozrieť na tohtoročné trendy manikúry, ktoré sú inšpirované virálnymi videami na TikToku, celebritami ale aj klasickejšími štýlmi s modernejším nádychom.

 

Predstavujeme vám 9 trendov v manikúre, ktoré si pravdepodobne budete môcť všimnúť tento rok:

  1. Chrómové a metalické farby: Začiatok majú ešte v roku 2022, no vzhľadom na ich lesknúcu krásu sa ešte nikomu nezačali zunovať. Ide o jemnejší a lesklý efekt vytvárajúci 3D efekt s pomocou tzv. fóliových vločiek, ktoré sa aplikujú na akúkoľvek základnú farbu, prípadne môžete zvoliť minimalizmus s bezfarebným lakom.

  2. Pastelové farby: Pastelové farby sú typické jarné farby, tento rok však nadobúdajú zaujímavú podobu, využívajú sa po boku chrómových, zamatových či iných finišov, ktoré dodávajú unikátnosť “fádnym” pastelovým farbám. Levanduľová, nebeská modrá a mätová zelená sú momentálne najpopulárnejšie farby tohto trendu.

  3. Micro-French: Francúzska manikúra sa v tomto roku pridala na stranu minimalizmu a namiesto obvyklého polmesiačikového tvaru sa skrášľuje len vonkajší lem nechtu, avšak nudnejšie farby sú nahradzované hýrivejšími farbami ako napr. krikľavooranžová a občas aj farebnými prechodmi (tzv. ‘gradienty’), ako napr. fialovomodrý.

  4. Kvietky: Kvety sú symbolom jary a túto sezónu rozkvitnú aj na vašich nechtoch. Môžete sa rozhodnúť pre realistické alebo abstraktné kvetinové vzory, použiť nálepky či voľné maľovanie ak si na to trúfate. Nezabudnite kombinovat rôzne kvety a vzory so správnymi farebnými kombináciami.

  5. Negative space: Zhruba preložené ako Negatívny priestor, v tomto prípade ide o manikúru založenú na geometrických tvaroch, namaľovaných na čírom laku, pričom si vaše nechty udržiavajú svoju prirodzenú krásu avšak so šmrncom.

  6. Neutral:  Neutrálne farby komplementujú trblietky. Nič šialené, extravagantné no predsa len krásne.

  7. Abstraktné umenie: Ak si trúfate a cítite sa kreatívne, môžete v sebe prejaviť umelca pomocou abstraktného nechtového umenia. Použite akékoľvek farby, tvary a alebo vzory, ktoré sa vám páčia, čím vytvoríte jedinečné vzory na každom nechte. Jednoznačne však dbajte na farby.

  8. Dúhové: Dúha je veselým a hýrivým spôsobom ako oslaviť krásu jari. Každý necht môžete nalakovať inou farbou dúhy alebo vytvoriť gradientné efekty s viacerými farbami. Pre väčšiu rozmanitosť sa môžete pohrať aj s rôznymi povrchovými úpravami, ako sú matné, lesklé a pod.

  9. Francúzske ombré: Ide o jemný prechod dvoch neutrálnejších farieb, zväčša bielej a ružovej a ich odtieňov. Daný štýl len tak jednoducho neodíde a aj naďalej je trendom v 2023.